onsdag 21 november 2018

BPH-test med Absolutkullen

Vilken härlig höst det varit! Jag och Märtha har haft många fina dagar tillsammans med härliga vänner och deras hundar på olika jakter. Märtha har jagat en hel del i höst och jag är så nöjd med henne. Hon är envis ger sig inte i första taget och kommer ofta hem med något när hon letat envist.
Honey har varit med vid två dammar under hösten. Då stod vi lite på håll, såg några änder falla och hörde skotten. Första gången förstod hon inte så mycket, men andra gången då var hon super nyfiken och ville inte slita blicken från skyttarna. Hon satt lugnt och tyst båda gångerna. Hon fick inte hämta något under jakten men efteråt fick hon leta upp en and. Så stolt hon var när hon bar fyndet till mig. Det ska bli spännande att se denna lilla hund till nästa säsong :).

För ett par veckorna sedan gjorde fyra valpar från Absolutkullen BPH-test. Testet är i SKK:s regi och det var Jägareförbundet Skåne som var arrangör. Det är så spännande att se hur de reagerar för alla överraskningar som sker längst med testet. Det var roligt att se hur lika alla fyra var, det var ingen tvekan om att de är syskon. Alla fyra reagerade nästan likadant och fick ungefär samma värden i protokollen. Den lilla skillnaden där var syntes främst mellan tik och hane. De två tikarna regerade vid någon situation med ett litet skall medan båda hanarna var tysta vid alla "momenten".  Alla fyra avreagerade väldigt fort och ville snabbt fram till föremålet och undersöka vad det var för något.
Testerna tyder på att det är trygga och stabila hundar med en bra mentalitet. Detta gör mig såklart väldigt glad och stolt över Märtha och Knuts avkommor. Mycket trevliga och fina hundar allihop.
Jag har träffat avkommorna regelbundet och Honey bor ju kvar hos oss så resultatet var inte oväntat men det är väldigt roligt att ha gjort testet med några ur kullen.

Tack till alla fina valpköpare som gör ett fantastiskt jobb med era hundar. Hoppas ni tycker det var lika kul som mig att se kullen genomföra BPH.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar