tisdag 1 maj 2018

Härliga vår, med mycket hundträning

Boken håller för fullt på att slå ut hos oss och vitsipporna täcker marken. Vårkänslorna strömmar och det är nog den tid på årets då jag är mest aktiv med hundträning. Det är så härligt att värmen äntligen kommit att vi helst vill vara ute hela tiden.

Apporteringsträningen som Marieth och jag håller är nu i fullgång. Grupp 1 har kört 2 av 3 tillfällen och grupp 2 drar igång nu i veckan. Roligt att träffa duktiga och ambitiösa ekipage :).

För Absolutkullen som blir 10 månader nu i maj går det framåt med träningen. Vi har under vintern och våren haft regelbundna träningsträffar. Det är så roligt att följa deras utveckling och se hur de växer. På träningarna har det varit mycket fokus på grundläggande träning som fotgående och stadga. Närsök, stoppsignal och bära/hålla dummies tränas det också på. Valparnas familjer är mycket duktiga och aktiva med dem :).

Förutom att ha träningar här hemma så går jag på kurs hos Susse i Eljaröd med både Märtha och Honey, varannan veckan är det Märthas tur och andra veckan Honey. Det är så roligt att träna med en ung hund när man ser deras medfödda egenskaper, nu gäller det att förvalta det rätt.

Trevlig 1:a maj ☺️

F.V Absolut Oak "Carro", mamma Märtha, Absolut Honey "Honey" och Absolut Bling "Malva"

En riktigt fin vårkväll med hundträning på Killebacken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar