tisdag 2 januari 2018

Gott slut & Gott nytt!

Det har minst sagt varit ett händelserikt år, kanske ett av de mest händelserika i mitt liv än så länge i alla fall. Det har varit mycket glädje under året men även jobbiga och tråkiga händelser som inträffat, precis som det är i livet.

Hösten 2016 hittade vi vårt drömställe, en gård utanför Degeberga som hade precis det som vi letade efter och lite till. Det var visningar och tankar fram och tillbaka men den 2 januari 2017 fick vi tillträde till vårt nya hem. En dröm som blev verklig för oss båda. Under samma tid blev Märtha parad och det väntades valpar i slutet av januari. Tyvärr visade det sig att Märtha gick tom så det blev inga valpar den gången. Såklart var det mycket tråkigt men vi bestämde oss för att göra en ny parning vid nästa löp.
Under vintern/våren flyttade vi in och kom sakta men säkert iordning. Samtidigt under denna tid lämnade min älskade farmor oss, en person som jag saknar väldigt mycket.

I maj började Märtha löpa och parades då med SEJCH Like'ims Keilis Ghibli ”Knut” och den 9 juli tittade 6 små stjärnor ut, tre tikar och tre hanar en jämn och fin kull. Sen hade vi åtta härliga veckor framför oss, att få följa dessa små liv som utvecklas så snabbt är fantastiskt. Märtha var en mycket duktigt mamma som tog väl hand om sina valpar under hela tiden. Tack vare valparna har vi fått lära känna flera nya bekantskaper och funnit nya vänner. Valparna bor från Trelleborg i söder till Hudiksvall i norr. Valparna har flyttat till så fina och trevliga familjer, vilket vi känner oss nöjda med. I samband med valpkullen utökade vi familjen då en av tik valparna bor kvar hos oss.
Valparna flyttade till sina nya familjer i början av september viket gjorde att Märtha var mammaledig från de första andjakterna. När hon sedan kom igång igen så återhämtade hon sig väldigt bra och kom snabbt i god form igen. Hennes glädje när det äntligen var dags för jakt går inte att beskriva. Hösten har sedan löpt på med många trevliga jakter både fågel och klövvilt tillsammans med goda vänner. Märtha har jobbat på bra och jag är väldigt nöjd med hennes jaktsäsong, säsongen är inte helt slut än men den närmar sig slutet.

Under hösten har vi haft första återträffen med valpkullen, det var 4 av 6 valpar som deltog och det var väldigt roligt att träffas igen. Att se deras utveckling och hur de kommit in i sina nya familjer gör mig så varm och nöjd. Vi ser fram emot att följa valpkullen under 2018 och kommer ha återkommande träffar.

Julen är en mysig tid tycker jag och att få fira den första julen tillsammans i vårt nya hus har varit speciellt. Jul- och nyårshelgen har tillbringats med familj och vänner.
Tack alla vänner som vi jagat med, tränat hundar med och umgåtts med under året. Vi ser fram emot ett nytt härligt år!
 
Härliga träningsmarker


En dräktig Märtha
Foto: Jonas Brink
 
Första återträffen med valpkullen. Foto Jonas Brink

Honey 4 månader. Foto Jonas Brink
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar