måndag 17 april 2017

Bumper Boy träning

Lördagen den 8 april arrangerade Jaktretrieverklubben träning här hos oss på Killebacken. Niels Henrik Hansen gästade för att hålla i dagens Bumper Boy träning. Tio ekipage deltog på dagens träning och det var ungefär lika många åskådare som besökte träningen. Niels Henrik är en duktig och inspirerande tränare som lägger upp träningen på ett bra och individanpassat sätt. Han placerar ut sina bumper boy maskiner (som kastar iväg dummies) på olika platser i terrängen. Allt för att ta nytta av de utmaningar och hinder naturen har att erbjuda. Träningen gick från öppen betesmark in i lite mer kuperad bokskog och vidare ut i enefälad. Det var bra väder för hundträning och vid lunch tittade solen fram lagom till grillen skulle tändas. De deltagare som ville hade tagit med sig något att grilla samt tillbehör.

För oss var det väldigt kul att träningen arrangerades här och det var den första organiserade träningen sedan vi flyttade in, vi hoppas såklart på flera!

Jag gick själv med Märtha som var lite för taggad under träningen Vi har tränat för Niels Henrik tidigare och det finns nog inget som drar igång henne så mycket som bumper boy träning. Hon markerade väldigt bra och fick snabbt in dummisarna men fotgåendet var inget att skryta med denna dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar