onsdag 3 augusti 2016

Sommar och avkoppling!

Den 2 augusti idag och sommaren har bara rusat förbi, precis som den brukar göra. Fyra veckor semester går fort och jag är nu inne på min sista innan det är dags att börja jobba igen. Sommaren har bestått av mycket härlig avkoppling och nöje med vänner och familj. Hundträning och prov har det också funnits tid för.
I början av juli deltog vi på WT Apportera för livet mot cancer som arrangerades på Bosjökloster. Ett WT där det samlades in pengar till cancerfonden och under helgen som tävlingen var passerades 1 miljon kronor till insamlingen, helt fantastiskt! Det var verkligen en mycket trevlig dag och väldigt välorganiserat. Stort tack till alla de personer som varit med och planerat/genomfört arrangemanget.
WT:t bestod av 5 stationer och vi började bra på de första tre stationerna men sen på de sista två försvann flytet och vi missade några poäng för mycket där. Men det var inte resultatet av tävlingen som var det viktiga den dagen utan det var att vi hade en trevlig dag tillsammans och att det samlades in så mycket pengar till forskningen!
Under dagens skänktes extra tankar till de nära och kära som lämnat oss i denna fruktansvärda sjukdom.

Den 22 juli blev det en tripp till Danmark och Sorö, vi bodde över där på ett mysigt lantligt bed & breakfast som var väldigt hundvänligt med bra rastningsmöjligheter. På fredagen strosade vi omkring i Sorö och åt god mat. På lördagen var det dags att delta på RJK:s WT i åben klasse. Klockan 9.00 var det samling och redan då var det soligt och varmt ute. Vi hade startnummer 3 vilket kändes bra med tanke på att det skulle bli en riktigt varm dag. Vid cirka kl. 10 var det vår tur att starta. En bit in provet efter några olika markeringar kom vi till en dirigering där målet var dolt. Jag fick ut Märtha men hon drog ner lite mycket till höger efter försök att blåsa stopp och få henne mer på vänstersidan tog hon slut i värmen. De första fyra gångerna jag blåste tog hon signalerna fint men sen sjönk tempot och koncentrationen. Domaren bad mig då kalla in och vi blev därmed inte godkända/utmärkelse på provet. Bara till att ta nya tag och hoppas på att det inte är 25-28 grader varmt nästa gång. Den dagen var det 25 hundar som startade och 3 gick till utmärkelse vilket jag antar är ett tydligt tecken på att värmen påverkar hundarna mycket.
Det var ett väldigt välorganiserat och trevligt prov som RJK arrangerade.
Efter provet i Danmark styrde vi bilen vidare mot Göteborg och Mattias mamma för att hälsa på där några dagar. De bor precis vid en sjö vilket är paradiset för Märtha, direkt när vi kom fram på eftermiddagen blev det ett svalkande dopp för oss alla efter några timmar i bilen.


Valpmys har det också blivit i sommar

Bed & Breakfast i Danmark

Några dagars semester på soliga Gotland
 
Fårö, Gotland
 
Bad och fisketur i Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar