tisdag 30 augusti 2016

Valpar planeras e. DK FTCH DKJCH SEJ(a)CH FTW Lakedown Diawl Bach "Red" u. Meadowlark Hop Jog "Märtha"

Söker du en jaktkamrat och familjemedlem?


Valpar planeras e. DK FTCH DKJCH SEJ(a)CH FTW Lakedown Diawl Bach”Red” och u. Meadowlark Hop Jog ”Märtha”.
 


Två friska och trevliga hundar som används aktivt vid jakt samt har jaktprovsmeriter. Vi hoppas på gula och svarta valpar januari-februari 2017.
Kontakat mig gärna för mer information, Louise tel. 0733-42 46 70 alt. gardefalk@hotmail.com

u. Meadowlark Hop Jog ”Märtha”

 Märtha är en fyraårig tik med en stor jaktlust och vilja som framförallt används vid fågeljakt. Hennes arbetsglädje och samarbetsvilja vid både jakt och träning gör att hon är en mycket rolig hund att arbeta tillsammans med. Även om hon har mycket energi och vilja i sig har hon den viktiga förmågan att vara tyst och stadig i sitt arbete.
När det inte står träning eller jakt på schemat är Märtha en lugn och trevlig familjehund. Jag har förmånen att dagligen kunna ha med Märtha på jobbet vilket gör att hon kommer ut i många olika miljöer och situationer där man ser att hon hanterar ”av och på knappen” på ett bra sätt, vilket också visar sig i jaktligasituationer.
Under jakt kämpar Märtha in i det sista och ger sig inte från alla fåglarna är hemma!

 


e. DK FTCH DKJCH SEJ(a)CH FTW Lakedown Diawl Bach "Red"
 

Foto lånade från http://www.meadowlark.nu/
 
Red ägs och bor hos Janne och Birgitta Wiberg, Meadowlark Gundogs. Testen nedan är deras ord om Red som 2015 blev både 1:a vinnare på Jaktretrieverklubbens Mästerskap samt Vinnare vid Retrivernes Jagdhundeklubs Open Trail!

Red är åtta år gammal och köptes som valp från gode vännen och uppfödaren Roger Phillips från Wales. Han är resultatet av en champion-champion kombination med GBFTCH Lakedown Sedge som gemensam nämnare.
Red är Jannes hund och har från första början varit lätt att träna och föra.
Han har fyra CERT på A-prov och flera CK:n. Han är startad på open trial på Irland och gick fint långt in i provet innan Janne och han fick tacka för sig.Han är startad en enda gång i UK i Novice och för en bra hund behövs ju bara en gång, eller hur? FTW blev han då, Field trial winner!2014 tog han sista efterlängtade certet i Danmark och tituleras nu DKJCH SEJ(a)CH FTW Lakedown Diawl Bach! (Han är den andra svenskägda hunden någonsin att erövra de titlarna – den första är vår egen Will, DKJCH SEJ(j)CH IEOFTW GBFTW Bierspool Blackbill of Lakedown)
Vi tycker att han är en bra avelshund som präglar sin avkomma och lämnar under genomsnittet på defektsidan.
Han är en vänlig och okomplicerad hund, trygg och stabil i alla sammanhang. Han är en riktig kvalitetshund!

Red blev månadens hund i Jaktjournalen, följ länken och läs den fina artikeln om honom  http://www.jaktjournalen.se/red-en-apportor-utover-det-vanliga/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar