onsdag 7 oktober 2015

Mitt uppe i jaktsäsongen...


Vilket uppehåll det blivit här då… illa, men det kan bara bli bättre. Det har hänt mycket sen sist.
I början av augusti var vi i danska Mullerup och startade apporteringsprov i soligt väder. Märtha var duktigt och vi blev ”bestått/godkänd”. Med stort leende rullade vi mot bron och Nyehusen.
Den 16 augusti var det bockjaktpremiär och jag gav mig ut på morgonen, en fin morgon var det. Efter ca 15 minuter på pass kliver en äldre herre ut, en retur bock. Jag bedömde att det nu var dags för den äldre bocken att vandra vidare till nya betesmarker. Efter att jag gjort vid bocken fortsatte dagen med en tripp till Österlen i trevligt sällskap.
Sen var det äntligen den 21 augusti, andjaktpremiären. Då var Märtha och jag på jakt i otrolig värme. Men så roligt att det nu var igång :). Sen har det flutit på sen den 21:e med andjakter och Märtha har jobbat på väldigt bra och utvecklats mycket sen förra säsongen. Det finns några speciella guld minnen som har satt sig extra på minnet från några av höstens jakter. Vi är nu mitt i säsongen och det är riktigt härligt. Att se att all träning och tid ger resultat och att få se Märtha göra det absolut bästa hon vet det är helt fantastiskt.
I förra veckan var det säsongens första drevjakter vilket var väldigt trevligt och även dessa dagar var i strålande väder. Värmen tog hårt på hundarna och det var torrt i markerna. Men hundarna jobbade på bra och det blev två lyckade och härliga dagar.

Söndagen 4 oktokber var jag och Märtha i Onslunda och startade Working Test. Det var en fin dag och ett välplanerat WT. Märtha gick väldigt bra och hon var lugn och fin runt på de 5 stationerna. Det hela kändes bra och vi slutade på 87 av 100 poäng vilket resulterade i en 8:e plats av ca 40 startande. Vi blev också uppflyttade till öppenklass vid nästa start. En stolt och glad matte lämnade Onslunda.

Sen senaste inlägget har det också kommit in en ny person i mitt och Märthas liv. Kärleken slår till när man minst anar det och jag är så lycklig. Igår kväll firade vi dagens WT tillsammans med vår bättre hälft :).8:e plats vid WT i Onslunda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar