måndag 13 juli 2015

Hundträning av olika slag!

Fyra dagars hundträning till ända, nu ska vi pausa lite. I fredags tränad vi med kallvilt inför provet som vi ska starta i Danmark på söndag. Lite blandade typer av vilt togs fram och överlag gick träningen bra. Lade ut ett sök som var både djupt och brett i en bokbacke med undervegetation, där sökte Märtha fint och samtliga vilt kom in snyggt och prydligt.


I lördags var vi på en helt annan typ av träning nämligen Bumber Boy träning med Niels-Henrik Hansen från Danmark. Jaktretrieverklubben ordnade detta som en tackträning för personer som under året engagerat sig i klubben på olika sätt. Jag har aldrig varit på sådan träning innan så det var mycket givande och roligt. Jag rullade hemma ifrån vid sju på morgonen och hämtade upp träningskompisen på vägen, vid 20-tiden var vi hemma igen så det blev verkligen en heldag! Tidigare har jag tyckt att markeringar var Märthas svaghet men efter jaktsäsongen var det som något lossnade och hon har blivit mycket bättre på markeringar. Jag tror det är i kombination med mognad, jaktligerfarenhet och träning som gjort att detta fallit på plats :). Bumber Boy är maskiner som är laddade med flera dummies och sedan kastar iväg dem en bra bit.  I mellan åt blev det båda kluriga och långa markeringar men lilla M jobbade på riktigt bra. Var så nöjd med henne när vi åkte hemåt efter en mycket trevlig dag tillsammans med härliga människor. Och ett stort tack till Jaktretrieverklubben som ordnade denna roliga dag.


I fredags den 10 juli var det Tysies födelsedag, hon skulle fyllt 9 år men blev endast 7,5 år. Som jag saknar henne, jag är så glad för allt hon lärde mig  grejer som jag alltid kommer ha nytta av. Jag tror att ovan för molnen serveras det säkert också tårta, vattenmelon och bollkastning på födelsedagen :).

Trött efter träning

Bumper Boy träning!

Puss älskade Tysie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar