måndag 18 maj 2015

Besök i björnhägnet

Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo! Fina ord av Ulf Lundell och lite så känner jag efter två veckor i Norrland. Förra veckan tillbringades i Östersund där jag arbetade med SM i Jakt. Måndag till onsdag i denna veckan har tillbringats i Junsele där man provar björnhundar i hägn. För två år sedan var jag i ett liknande hägn i Norge där vi hade en träff norska och svenska domare samt Svenska Jägareförbundet och Norges Jakt & Fiskeförbund. I år var det Sveriges tur att vara värdar för träffen. Mycket fokus ligger runt bedömningen av testerna som görs i hägnen. Det var kul att se de framstegen för att likrikta regelverken som gjorts sedan träffen i Norge 2013. Hundar testades under dagarna och för mig som är mer insatt i hur vildsvinsproven går till var det väldigt intressant och lärorikt att se.
Naturen uppe i norr är väldigt fin men mitt hjärta klappar för det Skånska landskapet som just nu består av ljusgröna färger och blommande gula rapsfält.

Efter dagarna i Junsele åkte jag vidare och arbetade på mässan Elmia Game Fair i Jönköping. Det var tre intensiva och trevliga dagar med mycket besökare både på mässan och i Jägareförbundets monter. Hann också gå en sväng på mässan så ett nytt koppel, dummies, bestick från Leif Mannerström kollektionen och ett par rosa kåpor till mina Peltor hörselskydd där delar av priset går till cancerfonden fick följa med hem. Efter trevliga dagar i Jönköping gick turen vidare till Öster Malma (Första gången jag är där privat) för att delta på wachtelhundsklubbens utställning igår (17 maj). Arrangemanget inleddes med en trevlig middag på lördagskvällen och sen umgicks jag med några vänner. Min syster ställde ut familjens wachtel Konja som fick priset Good. Vi förstår inte riktigt varför det bara blev Good då orden på kritiklappen var bra och fina. Men men utställning är vad det är :).
Igår kväll när jag kom hem fick jag träffa min saknade Märtha som bott hos mamma och pappa nu när jag varit på resandefot i nästan 2 veckor. Skönt att vara hemma hos henne igen.
Idag har vi tränat på apportering i vatten och linjetag över till öar.En jämthund testas i björnhägnet

Utsikt över Sollefteå

Passerade vyn där bilden för Norrlands Guld är tagen

Märtha fanns med på Elmia Game Fair, på roll-upen!

Carro ställer ut Konja på Öster Malma

Märtha på väg in med en dummies som hon hämtat ute på ön

Underbara rapsfält i Skåne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar