lördag 2 maj 2015

5 år sedan sist!

Sitter i solen med en kopp kaffe och glass på uteplatsen. Märtha ligger här bredvid i solstolen, hennes favoritplats precis som förra året. Härligt med fint väder nu när det är fyra dagars ledigt.
Det har blivit en del hundträning senaste tiden. Jag har hjälpt in träningskompis på hennes vinnarklass träningar har b.la varit dummies kastare. En mycket bra träning för hundar som kommit lite längre. Jag och Märtha har varit i Eljaröd några gånger hos Susse och tränat på hennes drop-in träning, de träningarna har varit mycket givande. Bra att komma ut och träna med lite olika hundar och förare.


Vid sidan om all apportering- och jaktträning har jag nu satt upp ett nytt mål. Av en slump såg jag att Åhus BK har en lydnadsklass 1 tävling i början av juli. Jag tävlade lite lydnad med Tysie men har inte alls tränat in några moment nu med Märtha. Jag tror det är 5 år sedan jag senaste startade en lydnadstävling så det kan nog vara på tiden nu! Utan att ha tränat specifikt på momenten i lydnadsklass 1 kan nog Märtha de flesta, men självklart måste det fin slipas. Det vi inte alls tränat tidigare är läggande och stående under gång så det blir det hård träning på nu, vi har ju några veckor på oss.


En kopp kaffe nere vid havet

I samband med bilbyte införskaffade jag också ett skydd, att jag inte haft sånt tidigare!
Ni hittar det i Jägareförbundets webbutik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar