fredag 10 april 2015

Fin påskhelg!

Vilken fin påsk det blev med fint väder och massa roligt som hände. Påsken inleddes med en påskmiddag hemma hos mig med fina vänner. En av mina närmaste vänner tillbringade också helgen hos mig, det blev även familjemiddag, hundträning, utgång och start på WT med Märtha. En riktigt bra ledighet med andra ord :). 

WT:et var i Bromölla och var ett trevligt arrangemang som flöt på riktigt bra tyckte jag även om det var väldigt många startande. Vi startade samma WT förra året också, det var riktigt skoj att se hur Märtha har utvecklats på detta året. Hon hade ett helt annat lugn denna gången, det märks att hon mognat mycket och även varit med om dessa situationerna några gånger. Överlag är jag nöjd med min lilla M, vi slutade på 69 poäng och då nollade vi en station. Att vi fick noll på en station känns dock riktigt surt. En markering kastades bakom en en i en sluttning. Märtha spriangbförbi dummiesen och började söka ca 15-20 meter bakom. Det blåste en del denna dagen och hon får då vittring av något vilket visar sig vara dummisar som är utlagda bakom en annan buske åt de hundarna som startade elit. Märtha hämtar en av elit dummisarna och kommer glatt in levererandes med denna och gjorde en fin avlämning. Pga att hon tog "fel" dummie blev det noll, hade jag bara vetat att dem låg där och det var förbjudetområde hade jag såklart stoppat henne när jag såg att hon tog vinden och skickat tillbaka henne till området där markeringen föll ned. Jag kan tycka att detta var ett konstigt upplägg på en station i nybörjarklass. Oavsett var det en nöjd matte och hund som lämnade Bromölla. 

Just nu befinner jag och Märtha oss i Eksjö och går Jägareförbundets instruktörsutbildning steg 2, steg 1 gick jag våren 2013. Det är mycket lärorika och intressanta dagar med bra kursledare. Det är mycket att ta in så nu ligger jag som en klubbadsäl i sängen, det blir en tidig fredagkväll denna veckan. Imorgon fortsätter utbildningen :)

Önskar alla en skön helg!Spanar in nästa station på WT

Min kompis fina son och Märthas nya vän :)Tog inte många sekunder innan Märtha insåg att detta var bästa platsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar