fredag 24 april 2015

1:a pris B-prov nkl!
Där satt den! Startade B-prov nkl i lördags i Halmstad. Började dagen med en lång promenad längst  med stranden innan vi styrde bilen mot Halmstad. Väl framme och avprickade blev det några timmars väntan då vi hade startnummer 14 av 16 startande. Det är alltid intressant och lärorikt att se andra hundar starta. Solen sken hela dagen så en paus och en kopp kaffe fanns det också tid till innan det var vår tur. Märtha var i en så god sinnesstämning, lugn, fokuserad och samtidigt taggad. Provet började med två markeringar där kråka skulle hämtas in, båda gick bra och hon lämnade av fint i hand.
Söket löste hon bra samtliga 6 vilt levererade Märtha in och lämnade snyggt i hand. Vidare till vattnet där vi stod i en backe ca 15 meter från sjön. Jag fick inte flytta mig utan hunden skulle leverera änderna upp för backen. Det var några meter vass hundarna skulle igenom innna de kom ut i vattnet och kunde börja simma. Två vattenmarkeringar med änder. Märtha markerade bra och hon älskar vatten så uppgiften löste hon bra och bar också änderna hela vägen upp och lämnade i hand.
Fotgåendet under hela provet fungerade bra. Märtha gjorde riktigt bra ifrån sig och jag är så otroligt stolt! Orden från domaren Per-Anders Norling var mycket fina.  Efter provet fick vi många fina kommentarer från publiken. Märtha var verkligen värd sitt 1:a pris :). Jag kunde inte sluta le när vi åkte hem. Av 16 startande gick 4 till 1:a pris.
Vi har startat B-prov en gång tidigare det var i oktober i Osby och då var det söket som var för dåligt så det känns extra bra att söket gick så bra denna gången. Träning och erfarenhet ger resultat :)!
Foto på 1:a pristagarna. Foto lånat från SSRK Västra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar