söndag 17 augusti 2014

Vilken premiärhelg det blev!

Tror många jägare har tillbringat X timmar i skogen denna helg. För min del ringde klockan 04.00 igår morse, perfekt att endast ha 5 minuter till passet. Det var en fin morgon här uppe på åsen.
När jag hade suttit i tornet i några få minuter kom det ut en bock med små knoppar till horn bara 40 meter ifrån mig. Jag satt och tittade på bocken och nöjt över att där fanns ett djur att titta på, det blir ju roligare att sitta då. Efter ytterligare en stund kom det ut ett smaldjur som ställde sig en bit bort på fältet. Nästan samtidigt kom det ut ett större vildsvin långt bort. Vildsvinen har fortfarande sommarpäls så i kikaren såg jag tydligt att det var en galt. Till en början höll han sig på avstånd och jag hade ingen möjlighet att skjuta. Men efter en stund började han gå mot mig på fältet och plötsligt var han inom skotthåll och jag fick ett bra läge. Det small och vildsvinet la sig. Den lille bocken och smaldjurte stack in i skogen. Nöjd och glad slog jag upp en kopp kaffe och satt kvar i tornet.
15 minuter senare kom det ut en bock på ungefär samma ställe där den lille bocken stod tidigare. Jag tyckte att det verkade vara en helt okej skogsbock i kikaren. Fick ett läge och tryckte av. Bocken föll till marken.
Efter det kände jag mig väldigt nöjd med min premiär morgon och valde att lämna passet för att gå fram och titta på galten och bocken.
Det var en fin liten sexa, ganska långa horn men inte så grova. Galten vägde ca 80 kg och hade lite betar. Vilken morgon det blev :). Insåg ganska snabbt att jag fick ringa efter förstärkning för att lasta vildsvinet, så när pappa kände sig klar på sitt pass fick jag hjälp att lasta.

Efter att gjort vid djuren åkte jag in till Kristianstad där jag hade en tid hos frissan, så nu är även håret till fixat!

Igår kväll fick jag sällskap på passet av syrran, det var en fin kväll och vi såg en del djur. Men inget skottläge på den bocken vi spanat in oss på. Blev att dricka några koppar kaffe på passet och njuta av att titta på viltet som betade.

Även idag ringde klockan 04.00, vädret var lite sämre idag än igår. Efter att jag suttit nästan 1 timme på pass kom fyra vildsvin ut på vallen. Det var fyra jämnstora vildsvin, de busade lite med varandra innan de började böka. Jag fick läge på en av dem och tryckte av. Vi vill ju inte att vildsvinen ska vara i vallen och förstöra. Vildsvinet gick ca 20 meter innan den la sig, vilket sen fick bli lite spårträning för unghunden.

Rävarna lyste tyvärr med sin frånvaro denna helg.

Jag är mycket nöjd med årets premiärhelg på bock och laddar nu för att börja jobba imorgon efter några sköna semesterveckor. Ska bli skoj att komma igång igen.

Jag hoppas att ni som varit ute i helgen också haft fina upplevelser!


Jaktlycka

Spanar över fältet

Mjöåns Konja med vildsvinet

Skogsbocken i soluppgången 16 augusti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar