måndag 21 april 2014

WT i Bromölla

Igår var det dags för vår första start på Working test. Lite nervösa och förväntansfulla rullade vi igår morse mot Bromölla. Jag har aldrig tidigare startat på ett WT så det var första gången för både mig och Märtha. Det var 33 hundar anmälda i NKL. Dagen började med ett tävlingsledningen gick igenom dagens upplägg och hur det var tänkt. Vi parade sedan ihop oss två och två som följdes runt på station 1-5.
På detta WT hade man valt att prova ett nytt koncept: två hundar går fram på stationen samtidigt och den andra hunden är passiv medans den andra jobbar. Stationerna flöt på bra och vid tolv tiden hade vi tagit oss igenom samtliga stationer - med blandade resultat. Om jag inte ser så mycket på poängen så är jag väldigt nöjd över vår första start. Finns saker att jobba på inför nästa WT. 43 poäng kom vi upp i och då nollade vi två stationer. Tyvärr knallade Märtha på station 3, förutom det så gjorde hon stationen fel fritt och hade fått 20 poäng där sa domaren om de inte vore för knallningen - surt såklart!
Station 4 var en lång markering över ett stengärde. Där gick hon över gärdet men nådde inte riktigt fram till markeringen, tyvärr fick hundarna ingen hjälp av vinden på den stationen. Så vi kommer att träna på lite längre markeringar i fortsättningen än vad vi gjort tidigare.

Men överlag är jag nöjd med gårdagens WT, hon är ju inte så gammal min lilla Märtha. Ser framemot den fortsatta träningen och nästa WT!

Dagen i Bromölla var mycket välorganiserad och trevlig ett stort plus i kanten var de underbara vädret :)

Klicka på bilderna för att se dem större!

På väg ut till station 1

 
Station 1

Station 3


 

 

Ler trotts att vi lämnade station 3 med noll poäng

Jag och Carina när vi tagit oss igenom alla stationerna

Så här trött blir man efter ett WT

På första parkett sitter Märtha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar