fredag 21 mars 2014

Träning inför start på b.la WT

Lika härligt som det är när hösten närmar sig och förväntningarna inför jaktsäsongen är höga lika roligt är det när våren kommer! Ljusare, varmare och perfekt för hundträning. Har mycket spännande och roligt inplanerat under våren. Ska b.la på lite olika träningar med Märtha. Tanken är också att jag kommer starta på ett WT under våren. Det blir min första start på ett WT och självklart även Märthas. Jag tar det som en tränings-tävling för att stämma av vilken nivå vi ligger på.

Just nu ligger fokus på "sökruta" både med dummies och vilt. Märtha dammsugar verkligen marken men det hon måste komma på är att det kan vara bra att gå dem där 20 metrarna extra ut för där kan faktiskt ligga något mer. Hon måste alltså bli bättre på att frigöra sig inom ramen för vad jag vill.
Ordet frigöra är väldigt tolkningsbart för vilken ras man pratar om och vad man använder hunden till. När jag pratar frigöra när det gäller tex. wachtelhundar så går inte det direkt att jämför med att pratat frigöra när det gäller en jaktlabbe som apporterar (avstånden är inte desamma).
Så imorgon ska det tränas sök med dummies!

Mina föräldrars wachtelhund Mjöåns Hälga är parad och vi hoppas på valpar i början av maj! För att läsa mer om parningen klicka HÄR !

Vill önska er en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar