söndag 9 mars 2014

Syskonträff hos Meadowlark

Varit på en mycket trevlig syskonträff idag hos Meadowlarks kennel. Det var två kullar efter Ralph som träffades idag. Från Märthas kull var där tre avkommor och fem avkommor från en annan kull som är ett halvår äldre. Vi har haft ett fantastiskt väder idag, helt underbart! Dagens upplägg var att alla hundarna fick prova på de olika stationerna som finns på ett B-prov nkl. vilket var mycket lärorikt. Att titta på andra hundar lär man sig mycket på. Märtha har inte hämtat så mycket vilt tidigare som hon gjorde idag och det gick överförväntan för Märtha.

Först var det två enkelmarkeringar med skott. Märtha satt fint, skottet gick och kråkan kastades. Märtha väntade på "okej" och hämtade kråkan, kom fint tillbaka och gjorde en fin avlämning som hon fick beröm för. På den andra markeringen gick det också bra. Jag har inte tränat avlämning med fågel tidigare utan bara med dummies men det har vi "tjatat" en hel del så det var roligt att se att det fungerade även med fågel.
Sen var det dags för söket där Märtha hämtade in 7 vilt, blandat kråka, duva och kanin. Första gången M provar ett så stort sök med vilt. Men jag är nöjd! Vi behöver träna lite mer på det innan vi startar på prov då hon måste komma på att det kan vara bra att söka ut lite längre än vad hon gjorde idag. Hon greppade bra och kom snabbt in med viltet.
Sen var det fotgående till vattenmarkeringarna. Det vi måste träna mer på är fotgående när det är personer som går nära inpå bakom oss. M vill gärna trampa på lite snabbare när hon känner att vi får folk nära bakom oss.
På vattenmarkeringen gick det ett skott sen kastades en vitfågel och jag skickade M. Hon simmade målmedvetet ut mot fågeln. När hon kom fram till den ryggade hon först lite innan hon tog i den. Hon har bara hämtat dummies i vatten innan så blev antagligen lite paff när det var en fågel hon kom fram till. Greppet om fågeln var inte det bästa, hon tog den i vingen. Vi gjorde om momentet en gång till och då gick det bättre, då visste hon vad det handlade om! Hon greppade fågeln fint och simmade in gjorde även en avlämning till mig. Bra Märtha! Roligt att se hur snabbt hon lär sig :).

Det var roligt att titta på alla hundarna, man såg verkligen en rödtråd och att dem är släkt är det verkligen ingen tvekan om! Så härliga och arbetsvilliga hundar! Birgitta ska verkligen vara nöjd med dessa kullar.

Tack Birgitta för du arrangerade en mycket trevlig och lärorik dag!

Lånar två bilder från Birgitta.

Märtha lämnar en kråka

Märtha och Louise


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar