söndag 30 mars 2014

Fotboll... ja ni läste rätt!

Idag börjar inlägget om något helt annat än vad jag brukar skriva om, nämligen fotboll... Är man lite intresserad av fotboll så har man nog inte missat att det var premiär för Allsvenska idag. När jag lämnade dagens träning på Viderup och hoppar in i bilen så det första jag hör på radion är det tragiska som hänt i Helsingborg. Att en fotbollsmatch ska behöva leda till ett dödsfall är fruktansvärt och oförståeligt! Jag tycker det är fruktansvärt och blir berörd av det som hänt. När jag var liten spelade min pappa mycket fotboll högre upp i divisionerna. Jag var då ofta med på matcher och har tillbringat mycket tid på olika fotbollsplatser. Idag är mitt intresse för fotboll måttligt, jag hänger med i vad som händer i fotbolls Sverige men är inte aktivspelar själv längre. Helsingborg är laget jag hejar på i Allsvenskan och är några gånger per säsong och tittar på deras matcher.
Det som hände idag i Helsingborg får inte hända, men ändå hände det. Fotboll ska vara glädje, svett och tårar av lycka!

Så tillbaka till dagens träning. Idag har jag och Märtha varit på träning på Viderup inför start på B-prov NKL. Ytterligare en dag med strålande väder! Vi samlades i Gårdstånga i morse och körde sedan till Viderup där vi höll till under dagen. Vika trevliga marker! Vi började med en mycket pedagogisk genomgång. Nog den mest pedagogiska teorilektionen jag varit med om ute i fält.

Vi gjorde sedan lite olika övningar med hundarna så att kursledaren skulle få en bild av hur vi låg till i träningen. Sedan fick vi prova på en markering på vatten och ett sök. Sedan höll vi lunch och laddade upp inför eftermiddagens tränings B-prov. En åt gången fick vi genomföra momenten som om det var en provsituation. Mycket lärorikt.
Överlag tycker jag att Märtha tramsade lite idag. Jag vet inte om det är så att hon är sliten efter gårdagen eller om hon bara var okoncentrerad i mellan åt. Det jag märkte det mest på var fotgåendet, det brukar funka men vid lite får många tillfällen idag "råkade" fröken komma lite långt fram. Kaninen var hon inte heller så pigg på att bära idag. Mer träning helt enkelt! Det jag är nöjd med är att hon tog för sig i söket och tog med sig mer mark. Så där har träningen givit resultat :). Som jag känner nu så blir det mer träning innan jag anmäler oss till ett B-prov.

Detta har varit en riktigt lärorik helg för både mig och Märtha. Jag vet två som kommer slockna snabbt ikväll... ;).
Mycket bra och tydlig genomgång!

Fina Viderup

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar