torsdag 30 januari 2014

Snabb summering!

En vecka har gått sen Tysie blev dålig och opererad. Jag tycker att hon återhämtat sig bra och är pigg. Hon ska försöka att vara i stillhet men det börjar bli svårt nu med alla den energin som hon har.
Jag har varit på resandefot i jobbet i veckan så Tysie har självklart fått följa med. Hon har blivit extra bortskämd nu när hon är krasslig; får mycket uppmärksamhet av alla, får följa med in i mötesrum där hundar egentligen inte får vara, får sitta i fåtöljerna, äta kanelbulle och korv. Tysie trivs som fisken i vattnet.
Igår var det sol och blå himmel vid Nyköping, fick inviter hela dagen om att det var desto sämre i Skåne... Och det får jag hålla med om, så mycket snö här har kommit bara sen i måndags!
Skulle egentligen varit på säsongens sista drevjakt idag men pga. all snö så är jakten inställd. Vilket inte är mer än rätt, alldeles för mycket snö för både vilt och hundar.
Överlag är jag otroligt nöjd med säsongen på alla sätt och vis. Det bästa av allt är att hundarna har hållit sig hela och friska hela säsongen. Ingen av wachtelhundarna har blivit skadad under jakt i år. Det är alltid en risk vid varje jakt att det ska hända ens ögonstenar något. Den absolut bästa saken vi köpt som rör jakt är skyddsvästarna till våra hundar, dem är guldvärda! Om jag minns rätt är det fjärde eller femte året nu vi använder väst och det kan jag starkt rekommendera.

Under säsongen har det varit många fina drev och ståndskall. Umgåtts med trevliga vänner, ätit gott och haft jaktlycka. Att ha turen och få fälla två stilliga herrar under samma månad hade jag aldrig kunnat tro skulle hända.

Under våren ska jag fokusera på träning med hundarna, förhoppningsvis start på något jaktprov med Märtha och jag ska vara aktiv på skjutbanan med min nya hagelbössa som inte är invig än.
Blå himmelTysie
Jaktlycka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar