torsdag 30 januari 2014

Det kan ändra sig snabbt

Vaknade i onsdags morse och märkte att Tysie inte var sig lik. Tog med både Märtha och Tysie till jobbet och tänkte att jag fick se lite hur det blev under dagen. Märkte under förmiddagen att Tysie blev sämre och hade svårt att resa sig, ville helst ligga stilla. Veterinären finns precis bredvid mitt jobb så jag gick in där med henne och de undersökte henne och kom fram till att det verkade som att det var inflammation i livmodern så det blev att åka direkt till Djursjukhuset i Helsingborg. Där vi snabbt blev omhändertagna och de gjorde ett ultraljud där de såg att livmodern var väldigt förstorad. Förutom att Tysie hade problem med att resa sig när hon legat så var hennes allmäntillstånd relativt bra. Veterinären sa att det var ovanligt att en hund var så pigga när de hade en så inflammerad livmoder.  
Tysie blev akut opererad och fick stanna i Helsingborg ett dygn. Hon piggnade på sig snabbt efter operationen som tur är. Nu är hon ihop sydd med ca 10 stygn och har tratt. Jag är så glad att operationen gick bra och att hon är så pigg nu. Även Märtha märkte i onsdags att Tosse inte mådde bra. Märtha ville ligga nära henne och puffade på henne i mellan åt. Det är härligt att se deras språk och signaler till varandra. Dock var inte Märtha lika kärleksfull när Tysie kom hem från djursjukhuset. Då märkt Märtha att Tysie var lite svag och nere och hade tratt så då skulle Märtha prova att ta överhand och ta över rollen som "drottning". Märtha ögontjänare... 
Har varit på Helsingborg djursjukhus tidigare när familjens Wachtelhundar blivit skadade vid jakt och problem vid valpning. Vi har alltid varit mycket nöjda med deras omhändertagande och är det även denna gång! Helsingborg djursjukhus är ett självklart val för oss när våra älskade hundar behöver vård. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar