fredag 6 december 2013

Kanske mitt livs dov!

Är ute på många trevliga jakter under hösten. Träffar på många härliga människor, hundar och marker.
Förra veckan bestod av tre dagars jakt fre-sön. Ganska bra väder och trevliga jakter. Hörde fina drev och såg en del vilt men fick inget läge från söndag eftermiddag. Då jag fick följa med en kompis ut och sitta på dov efter dagens drevjakt.
Vi placerade ut oss på vars ett pass, jag satt vid ett fält så det blåste ganska kallt där, funderade lite på att gå in i skogen och sätta mig där det antagligen inte blåst så mycket. Men jag bestämde mig för att sitta kvar, var som jag kände på mig att något var på G. Efter att jag suttit en timme tittar jag till vänster  om mig och vad ser jag; ca 5 meter från tornet kommer en mycket fin dovhjort spatserande.
Samtidigt som jag ser honom ser han mig! Han rusar ifrån mig med baken emot så jag har inget läge på honom. Plötsligt stannar han till och vänder sidan till så att jag får ett läge att trycka av. Doven ramlar med det samma och jag hade skjutit mitt livs dovhjort (än så länge iaf). Inte ofta en jägare får läge på en så fin dov. Jag är mycket glad och nöjd! En fin trofé är inte de som gör jakten men det är ett plus i kanten när man någon gång kommer om en sådan.
Tack till min fina vän för att jag fick följa med honom ut och jaga :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar