fredag 8 november 2013

Somnade på andjakten...

Fredag kväll och härligt med helg! Jag är nu hem kommen efter ett par dagars jobb i Eksjö. Blev mött av två överlyckliga hundar när jag kom hem. Mamma och pappa är så snälla som alltid ställer upp och tar hand om dem de gånger som jag inte kan ta med mig hundarna. Tyvärr har det blivit lite lite hundträning de senaste 2 veckorna... Den mesta tiden har gått åt till jobb och sen blir det ju så mörkt tidigt nu också. Men det ska bli ändring på det nu! Nästa vecka har jag semester så då blir det hundträning dagtid, underbart! Att jaga ska jag givetvis också göra under min semester och träffa vänner som jag inte sett på länge. Jag hoppas på bra väder nästa vecka :).

Förra veckan var Märtha med på andjakt igen, även denna gången var syftet att träna stadga och avkoppling. Det började med uppflog och då satt M bredvid mig och tittade nyfiket. Sen blev det ett uppehåll innan det kom in lite änder på kvällsträcket. Märtha la sig ner och sov i pausen, när änderna kom in på kvällsträcket och det började smälla lyfte Märtha bara huvudet tittade runt omkring sig sen sänkte hon huvudet igen och vilade vidare. Vilken cooling! Hon har tydligen förstått nu att skott och änder som trillar är inget man ska stressa upp sig för. Tyvärr landade ingen and vid oss så Märtha fick inte hämta något den gången. Förhoppningsvis sköter hon sig lika bra nästa gång och ska då få hämta en and :).

Under allhelgonahelgen arrangerade Jägareförbundet Skåne ett läger för jaktintresserade ungdomar. Läs mer och se bilder på Svensk Jakts hemsida och Jägareförbundet Skånes hemsida!
Louise & Märtha

Märtha på andjakt under uppfloget
Eftersom jag inte får hämta någon and så kan jag lika bra sova under kvällsträcket tänker Märtha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar