söndag 27 oktober 2013

Andjakt

I tisdags var jag och Märtha med på Jägareförbundets Skånes andjakt i Skarhults Kronopark. Min tanke var att vi skulle vara med och hålla oss i bakgrunden, så blev det också. Vi stod en bit bakom skyttarna och de andra hundförarna. Vi stod så att M hörd skotten och såg några änder falla. När det sköts satt hon ner och hade full uppmärksamhet åt skyttarnas håll. När den intensivaste perioden lugnat ner sig la M sig ner. Det tycker jag är bra. Hon måste lära sig att "lagra" energi när det är lugnt så hon är reda när det är dax för jobb. När jakten var avslutad fick hon bära en anka, det var toppen!
Överlag är jag nöjd med M under jakten. Något enstaka pip kom i början men efter en tillsägning blev hon tyst.

Idag har vi varit hos Susse och tränat. En lite överhet M i mellan åt. Lite okoncentrerad och inte så stadig. Inte riktigt nöjd, vi har mycket att jobba med nu. Hon är bra på tecken och kommando, hon förstår vad det är jag vill hon ska göra. Det är bara allt runt omkring som också ska fungera bättre.

På vägen hem stannade vi till vid Christinehof slott och gick en runda i den fina Eko Parken. Ett av mina favoritställen att promenera på :). Fin natur och härlig omgivning.

Höst promenad vid Christinehof
Märtha under andjakten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar