lördag 14 september 2013

Hej i solskenet!

Så underbart septemberväder det är i år, helt underbart! Vilket resulterar i massa hundträning.

I lördags var jag funktionär på ett B-prov nkl. Jag skrev provprotokollet för samtliga hundar ute ifrån de domaren sa. Det var väldigt lärorikt. Att få stå bredvid domaren och se allt på nära håll lärde jag mig mycket på. Att samtidigt få skriva de domaren tyckte om hundarna lärde jag mig också mycket på. Nu har jag en bild av hur ett B-prov går till och jag vet vad vi behöver träna mer på. Mitt mål är att starta Märtha på B-prov till hösten 2014, men går det bra blir det kanske en start redan till våren.

I söndags var jag och M på träning i Eljaröd, det går framåt nu med min lilla tös. Just nu ligger fokus på att hon ska bli säker på vad de olika tecknen och signalerna betyder tex. närsök, linjetag och markering. Självklart läggs det fortfarande mycket tid på fotgående utan koppel.

En liten ny filur flyttade in i flocken i tisdags, lilla Bälla. En bedårande gul jaktlabbe valp på 13 veckor. Bällas husse är på semester så hon ska bor hos mig nu 1,5 vecka. Märtha och Bälla är halvsyskon, Ralph är pappa till båda. Det märks att dem är släkt, Bälla är väldigt lik Märtha när hon var valp både till sätt och utseende. Så lugn och trygg valp. sover mycket och tar det som de kommer. Märtha och Bälla funkar bra ihop så det är lätt att ha med dem båda.

I onsdags kväll var vi i Åhus och tränade med Mette och hennes två jaktlabbar. Blev ett litet bra träningspass, men det blir ju mörkt så snabbt nu så inte länge man kan hålla på på kvällarna längre. Bälla fick då busa med två nya hundar, det tyckte hon var spännande!


Märtha till vänster - Bälla till höger. Lika som bär som valpar, M låg alltid under kontorsstolen och det gör B också!

Bälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar