måndag 5 augusti 2013

Det känns som de går framåt!

I fredags tog jag en runda till Höör och kollade på WT som arrangerades under Tollarspecialen. Tanken är nog att ett WT blir det första provet som jag kommer starta Märtha på så jag passade på att fräscha upp minnet hur det går till. Förhoppningsvis ska vi kunna starta till våren.

Igår var vi med "wachtelgänget" och tränade. Vi tränade en del stadga och inkallning med störning. Märtha sökte upp och hämtade ett par dummies bland uppväxt högt gräs. Det känns som att hon är säkrare på söksignalen nu. Det var ett tag sen vi tränade med fågel så igår kom kråkan fram. Sist vi tränade med fågel tyckte hon det var lite äckligt men igår gick det betydligt bättre. Först hämtade hon kråkan på ett kort avstånd och kom och lämnade av snyggt. Sen la vi ut kråkan i det höga gräset och Märtha hämtade den även då. Jag har tränat mycket "håll fast" med dummies och nu bytte jag dummisen mot kråkan och det gick fint. Inget tuggande utan hon höll den med ett bra grepp. Det känns som de går framåt :).
På fredag ska vi till Susse i Eljaröd och träna, det ser vi framemot.

Jag inledde min sista semester vecka med en härlig dag på stranden i Yngsjö tillsammans med mamma. Det känns att solen har tagit idag :).


Märtha håller en kråka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar