söndag 18 augusti 2013

16 aug, 21 aug....


Sommaren lider så smått mot sitt slut och om några veckor börja hösten att smyga sig på. Jag älskar sommaren men lika mycket tycker jag om hösten. Hösten och vintern då går mycket tid åt mina intressen. Det är då resultatet av våren och sommaren aktiviteter visas. Har jag gjort tillräckligt med viltvård, har jag gjort rätt viltvård för just det området, har jag varit tillräckligt flitig på att övnings skjuta, har jag tränat hundarna rätt så att dem ska funka under hösten praktiska jakter... Många svar får man under hösten. Jag träffar också mina jaktkompisar oftare än vad jag gör under våren och sommaren. Gemenskapen, en kopp kaffe och lite skit snack.

I fredags 16 aug (premiär på råbock) ringde klockan 03.20, upp och satte på kaffet, tog på jaktkläderna, plockade med utrustningen (b.la kikare) och begav mig till jaktmarken. Till en början var det en fin morgon, men efter ca 1,5 timme så började det blåsa och lite regn kom det också. Jag såg ingen bock denna morgon, men satt och tittade på fyra dovvilt som gick så lugnt och betade. Efter åt blev det lite frukost med en jaktkompis som satt ute i närheten.

I fredagskväll sköt min jaktkompis sin första bock. Det är roligt att vara med när någon skjuter sitt första vilt av en viss art. Det är något speciellt! Det var en fin första bock så nu har han lagt ribban ;)...

På onsdag den 21 aug är det dags för nästa premiär som intresserar mig lite extra, premiär på änder! Märtha får inte vara med i år på premiären, mer träning behövs innan det är dags för henne att göra entré. Men nästa år är hon förhoppningsvis med! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar