lördag 11 maj 2013

Vattenträning!

Så många trevliga nya träningskompisar jag lärt känna sen jag skaffade Märtha. Jag har lärt känna så härliga personer med retrievers! Detta är min första jaktlabbe som jag har som mål att starta på prov och då är det roligt att träna tillsammans med personer som också ha mål de strävar mot. Samtidigt väldigt lärorikt.
Märtha och jag har inte tränat så mycket i grupp, bara någon gång då och då. Men nu är hon lite äldre och dags att öka kraven lite. I tisdagskväll var jag och Märtha med en träningsgrupp och tränade lite. Vi tränade, fotgående, olika stanna övningar med och utan störning. Vi avslutade kvällen med att se om hundarna ville bada. M är ett litet vattendjur så hon simmade glatt ut och hämtade ett par dummies som kastades iväg. Det var en helt underbar kväll att träna hund, kändes som en fin sommarkväll och så hade vi en flock på 100-150 dovhjortar på ca. 500-600 meters avstånd som vi såg över de böljande fälten.
Det jag och Märtha ska träna på nu är att hon ska bli bättre på att hålla kvar dummisen när hon sitter.

Igår var jag och två vänner på Elmia Game Fair i Jönköping. Jag plockade upp dem vid 06.00 och så begav vi oss, det blev ett frukost stopp på vägen upp. Det blev en trevlig dag på mässan. Det som är de roligaste med att gå på jaktmässa är alla trevliga personer man träffar som man ibland inte sett på väldigt länge. Självklart hälsade jag på hos kollegorna i Svenska Jägareförbundets fina monter.
Några större inköp blev det inte, men ett PAW of Sweden retrieverkoppel och en ny chavalier skjorta blev det iaf.

Härligt att varit ledig i några dagar nu, men imorgon 12/5 kl. 10.00-15.00 arrangerar Jägareförbundet Skåne Jakthundens dag på Fulltofta vid naturcentrumet. Har ni inget för er så är ni mycket välkomna dit, med eller utan hund! Vi ses där!
http://jagareforbundetskane.se/2013/04/jakthundens-dag/

Önskar er en trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar