onsdag 2 januari 2013

Välkommen år 2013!

Vill börja med att tacka för alla fina jul och nyårshälsningar! Vi har haft en riktigt bra och mysig vit jul! Märthas första jul till och med. Lite långledigt är det för min del så jag har hunnit med en hel del blandade roliga saker. Julafton firades hemma med familjen och släktingarna. Även om det såg lite dåligt ut med snön ett par dagar innan julafton så blev det en vit jul här uppe på åsen :). Tysie och Märtha hade så roligt i snön de busade för fullt. Snön försvann mellan jul och nyår så nu är det mest blött och dyngigt. På julafton var vi ca 15 personer här hemma och Märtha var så duktigt, tog det lugnt trotts mycket liv och rörelse. Hon låg mestadels under matsalsbordet och tuggade på sitt ben eller sov. Sen när tomten kom fick hon självklart gå fram och hämta sina packeter själv vilket hon väldigt gärna gjorde, allt som man kan bära i munnen är roligt!

Idag har jag och hundarna varit ute i skogen och gått en härlig runda. Märtha springer snart lika fort som Tysie. Idag när vi var ute så hade jag med mig en dummis så hittade vi ett perfekt gammlt träd som vält så framme i kronan var det gått om grenar och riktigt snårigt. Så jag kastade in dummisen där till Märtha mest för att se hur hon löser situationen. Hon är väldigt glad för att hämta och bära så det lilla livet tvekar inte en sekund utan slänger sig in i "skitet" hon jobbar för fullt (ungefär som en spaniel) när hon hittar dummisen kstar hon sig över den tar ett bra grep och tar sig igenom bråtet ut till mig för att visa upp vad hon hittat. Så stolt jag blev över lill sessan! Hoppas verkligen detta håller i sig för det är en sådan hund med en sån vilja och motor som jag vill ha. Hon fick sen mycket beröm och jag kastade in dummiesen ytligare en gång. Samma fina resultat denna gången! Duktiga Märtha!
Tysie fick träna lite passivitet under tiden Märtha löste sin uppgift. Tysie satt ca 3 meter ifrån mig under tiden jag var helt fokuserad på att se hur M jobbade. Bra Tosse! När vi gått klart i skogen så fick Märtha hoppa in i bilen så fick även Tysie hämta ett par dummisar, det gillade hon.

Nu blickar vi framåt mot ett nytt år, tänk så mycket man inte vet om detta året! Vi får hoppas det blir ett kanon år!
Lill sessan och Stor sessan på julafton

Tysie öppnar paket!

Söker för fullt efter dummisen i bräsket!

Titta matte vad jag hittade inne i skitet!! Helt överlycklig tar Märtha sig ut med dummisen i munnen.(Dålig kvalité pga mobilkamera)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar