tisdag 29 januari 2013

Tiden går fort när man har roligt!

Då går den roligaste tiden under jaktsäsongen mot sitt slut. Jag tycker att jakterna tillsammans med hund är det absolut roligaste. Den 31:e januari är sista dagen. Så imorgon ska jag vara ledig och då blir det förhoppningsvis en trevlig dag med vännerna och hundarna i skogen. Det tråkigaste är egentligen inte att själva jakten är slut utan det är att många av de personer jag träffat ofta nu under hösten och vinter dröjer det länge tills jag ser igen, eller vi kommer iaf att träffas mer sällan. Det är ju de som är det bästa med jakten, GEMENSKAPEN med människor och hundar! Det andra är ett plus i kanten.  Tänker tillbaka på månaderna som varit som har innehållit många trevliga och väl planerade jakter tillsammans med trevliga människor.

Märtha hon växer för fullt och får följa med på de flesta ställen. Jag är fortfarande imponerad av hennes lugn, att en valp kan vara så lugn och go. Hon hänger med på möten och oftast får hon följa med in i rummet. Då lägger jag ut favorit filten med får på på golvet så lägger hon sig där och sover ett par timmar.
Den 16 februari ska vi på valpträff hos Birgitta Meadowlarks kennel och träffa syskonen, det ska verkligen bli roligt! 

Förra helgen var Tysie med på jakt. Hon sprang och stötte lite harar och fasaner vilket hon gjorde väldigt bra. Hon var så glad att hon fick följa med och jobba lite. Ett rådjur hittade hon också som hon drev lite innan hon släppte och kom tillbaka.

Jag och en kron som kom i pass

Märtha sovandes under ett möte

Tysie med på småviltsjakt

Tosse

Märtha en vinter dag när vi var på Öster Malma och jobbade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar