söndag 2 september 2012

Ny säsong!

Livet är ju underbart! Nu är sommaren passerad och vi siktar mot hösten, vilket jag mycket gärna gör! Hösten är ju min "högtid" jag är mycket ute i skog och mark under både hösten och vinter. Något av det allra bästa med jaktsäsongen är att få se hundarnas glädje och lycka när dem ska få göra de som dem tycker är det bästa som finns. Dock får vi vänta till den 1 oktober innan det är dags för wachtelhundarna att vara med. Tysie har lite förtur, änderna blir ju lovliga redan den 21 aug. Det har inte blivit så många tillfällen för henne än så länge, men efterapporterat har hon varit med och hjälpt till med. Det som också är mycket trevligt med jaktsäsongen är att få träffa alla trevliga jaktkompisar igen. Tyvärr har jag inte träffat en del av dem sen i januari/februari, men nu är det dags igen!
16:e aug, är en stor premiär för många jägare, då blir rådjurs bockarna (handjur) lovliga och även gårdagen (1:a sep) är en stor premiärdag för de som jagar dovhjort ( handjur). Så för min del har det blivit många fina morgnar och kvällar i skogen. Med fina kvällar menar jag; fint väder, sett djur, fikat med jaktkompisar och visst det är ett plus i kanten om det skulle komma något lovligt och fint i pass.

Idag har jag varit kommissarie på Wachtelhundsklubbens unghundsprov på Trolle Ljungby. Det var 6 startande hundar. Vi har haft en trevlig och fin dag och hare var där ovanligt gott om. Hela dagen flöt på smidigt och bra tycker jag. Nu återstår bara lite pappersarbete för mig. Stort grattis till de 2 hundar som blev godkända!

Imorgon är det dags för jobb igen, alltid roligt. Tysie får hänga med som vanligt.
Jag var och jobbade i Västervik och Valdemarsvik i torsdags och fredags nu i veckan. Så i torsdagskväll passade jag på att hälsa på Tysie och Xon's dotter  Mjöåns Vera Wang Princess "Vera" och henne familj. Det var så roligt att träffa er allihop! Vera var väldigt fin. Tack för ett trevlig besök :).

Har tagit ledig på torsdag och fredag nu i veckan som kommer.För på torsdagsmorgon åker jag och en kompis till London, det ska bli riktigt roligt :). Jag har aldrig varit inne i "stan", bara passerat utanför när jag skulle till Skottland. Så är det någon som har tips på någon bra jaktaffär i London så är det mycket välkommet! Ja någon annan rolig affär tar jag också gärna emot tips på :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar