lördag 17 mars 2012

Uppdatering från helgen 10-11 mars!

Förra lördagen den 10 mars var jag på Lomma BK där Inlicio's kennel hade MH-test för deras första kull. Det var mycket roligt att vara med under MH-testet och såklart även få träffa många trevliga människor och hundar. I kullen är de 7 stycken hundar och alla i kullen gjorde testet tillsammans i lördags. Det var så roligt att se de alla. Alla 7 hundarna fick väldigt fina MH-resultat :). Stort grattis till er och till Johanna och Henrik som är uppfödare till dessa fina och trevliga hundar!
Tack för att jag fick vara med under hela dagen, det var jätte trevligt :).

Innan jag körde hemåt igen så passade jag på att hälsa på Tysie's valp Tikka från jaktkullen. Tikka bor i Lomma tillsammans med sin familj. Tysie och Tikka busade för fullt. Valparna från jaktkullen är nu snart 9 månader. Tikka har växt så mycket sen jag såg henne sist i november/december, Tysie och Tikka är lika stora nu. Efter hundarna hade busat av sig i trädgården och vi hade fikat färdigt så gick vi ut och tränade lite inför utställningen i Malmö imorgon. Detta blir Tikkas första utställning. Jag och Tysie visade lite hur man springer i utställningsringen och förklarade lite hur det brukar gå till. Jag tycker att Tikka var duktig så det går säkert bra imorgon :).
Imorgon ska Tysie och tre från jaktkullen ställas ut på Malmö INT. Tysie i öppenklass och Tikka, Winchester och Beretta i valpklass 6-9 mån.

I Söndags var det premiär agilitytävlingen för detta året för min och Tysie's del. Vi tävlade på två banor en hoppklass 1 och en hopp öppen klassbana. Det var en inof. tävling i Älmhult. För att va årets första tävlingen efter vintern med lite träning så är jag väldigt nöjd. Tysie har haft lite problem med att vara självständig tidigare och hon frågar gärna ett par gånger om vad hon ska göra. Men i söndags var hon betydligt mer självständig och körde på, men samtidigt lyhörd. Allt flöt på så bra på första banan men när vi kom till däcket så hakade upp sig. Så tyvärr blev det en disk där. Men vi körde banan klart och snacka om att hon var taggad! Jag hade blodsmak i munnen när jag kom i mål.

Min vecka har varit bra och aktiv. Halva veckan var jag på Öster Malma och jobbade och torsdag-fredag var jag i Kristianstad. I torsdagskväll var jag även på Årsstämman i Blekinge. Innan jag lämna Nyköping och Öster malma hann jag även hälsa på min fina vän som jobbar där upp :).

Nu ska jag gå och förbereda inför morgondagens utställning :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar