söndag 19 juni 2011

Sydafrika del 1

Inga valpar har tittat ut än så länge. Dem ligger inne i magen och göttar sig och växer lite till innan dem tycker det är dax att komma ut. Tysie är en riktig tjockis nu och hon ligger mest på sidan och vilar. Det är så mysigt när man känner hur det rör sig inne i hennes mage.

Jag tänkte berätta lite kort om min resa i Sydafrika, eftersom jag var där en månad så finns det otroligt mycket att skriva om. Jag fick uppleva så himla mycket där.
Vi åkte från kastrup-madrid och vidare till Johannesburg, från Johannesburg åkte vi bil i åtta timmar innan vi var framme på farmen. Det var jag och en klasskompis som åkte ner där, vi bodde hos ett par som heter Harry och Jolané dem var underbara människor. Deras hemsida http://harryclaassenssafaris.com/ .
Varje dag var ett nytt äventyr där. Det kom jägare från hela världen dit för att jaga och få sig en fantastiskt djur, natur och jakt upplevelse. Under den månaden vi var där var där amerikanare, spanjorer och svenskar. Vi fick uppleva massor. Vi fick bla annat vara med på lejonjakt, när jag hade ett livslevande lejon 30 meter ifrån mig då kände jag att jag levde det kan jag lova! Vi var med jägarna ut på jakter. Vi fick möjligheten att jaga själva där nere, jag sköt en Oryx, Impala och Blue wildebeest. Det var otroligt fascinerande att jaga i ett land som Sydafrika, det är en väldigt skillnad från Sverige. Vi hjälpte till med service åt gästerna på farmen. Vi spårade noshörning en dag, vi kom ca 20 meter ifrån en 23 år gammal noshörning som vägde 2 ton. Då kan jag säga att mitt hjärta också slog rejält. Vi fick träffa många trevliga människor. Att se alla djuren var en fantastiskt synd, girafferna var inte så skygga så dem kunde man ha på ca 30 meter. Detta är bara lite av allt vi gjorde där nere. Det var en fantastisk resa!

Fler bilder kommer att komma längre fram!


Jag med min oryx


En amerikanare med ett lejon


Jag och Land cruisern som vi åkte runt i varje dag


Noshörningen som vi kom ca 20 meter ifrån. Det var mycket spännande!


En mycket giftig orm, Puffadder heter den


Christoffer och jag


Oryx, eland och giraff

1 kommentar:

  1. Vilken resa du varit på!!! Ser fantastiskt ut men fy för ormen, klarar knappt att titta på bilden;)

    Håller tummarna och är så nyfiken på valpningen, stort lycka till!!! Så spännande. Barca börjar bli sååå trötta på sina pirayor nu men jag tycker de är underbara:)

    Mycket fin tik från din första kull, grattis till A-höfterna!

    Kram Sofia

    SvaraRadera