söndag 1 maj 2011

Hemma från en kanon vecka i Skottland!

Igår kväll hämtade min fina pojkvän mig i Höör vid 17.30 tiden då var Skottlands resan avklarad. Det har verkligen varit en fantastisk resa, veckan kunde inte blivit bättre. Min klass är underbar, vi har så kul :). Det var en riktigt bra resa efter tre år tillsammans.

pssst... Orkar ni inte läsa allt så är det förståligt men skrålla så fall ner till bilderna, fler bilder kommer i veckan :)

På påskafton började vår resa till Esbjerg där vi gick på båten Dana Sirena som tog oss till Harwich i England. Båtresan gick bra och det var lugnt på vattnet vilket jag tyckte var himla skönt. På båten fanns det lite livemusik som underhöll oss på kvällen. Dom som jag var så så hade jag bara mina träningsbyxor med mig upp på båten, mina jeans låg i resväskan i bilen där som var låst. Jag var ensam tjej med 13killar så jag hade inte en tanke på att jag kunde låna byxor av någon av dem. Men snäll och omtänksam som jocke är så tog han fram ett par väldit snygga jeans från sin väska som faktiskt såg ut att kunna passa. Konstigt nog passade dem, jocke är smal som en sticka men byxorna passade mig perfekt! Jocke räddade min kväll, underbart snällt :).

Vi gick i land i England vid 12.00 (brittisktid) Efter det började en lång bil resa på 13 timmar innan vi var framme i Skottland. Vi bodde och jagade nordväst om Glassgow. Vi bodde mellan Tarbet och Campbelltown, mitt ute i den underbara naturen och havet som utsikt. Allistor, Gustav och Emmy var det som ordnade resan. Allistor och Gustav var jaktledare och Emmy skötte boendet. Jätte trevlig människor.

Vi jagade framför allt vårbock,eftersom vi var 15 pers så turades vi om att gå ut på morgnar och kvällar. Första morgonen jag var ute såg vi en bock som vi smög på i bergen/hedarna men den upptäckte oss. Andra gången jag var ute var på kvällen då såg vi ingen bock men solnedgången över havet var mycket fin. Jag sköt alltså ingen bock men det är inget jag är ledsen för eftersom man fick så fina naturupplevelser och allt var så trevlig. Upplevelserna är ibland så mycket bättre än själva jakten. Vi fick även se en hel del Sikahjort något som inte finns i Sverige, sälar såg vi också när vi körde längst med havet.

Sista dagen i torsdags åkte vi ut till The Ghost Island, en ö med vildgetter som vi skulle jaga. Ingen av oss hade jagat vildget innan så det var en ny upplevelse för oss alla. Vi smög i grupper och det gick bra. Jag sköt en brun vildget med medellånga horn, den var nog inte så jätte gamal. Det var verkligen en fin och solig dag på ön och vi hade picknick med oss.

Vi gjorde mer än att jaga när vi var iväg det blev ett besök på ett whiskydestilleri Springbank heter det och dem levererar mycket whisky till Amerika. Det var intressant att se hur det hela går till. Vi var inne i Campbeltown och Tarbet där vi gick lite i affärer. När vi var inne i Campbelltown lunchade vi på en riktig Skotsk pub. Maten där var ingen höjdare men miljön var speciell.

I tosdagskväll började resan mot Sverige. Nu tog vi båten precis som när vi åkte dit det gungade lite mer denna gången men det var ändå okej, båtturen blev väldigt lyckad om man säger som så, vi hade roligt :).

Skottlands resan har varit underbara och människorna har varit så bra, vi har haft kanon kul :). Det finns dock ett talesätt: regnar det inte när du är i Skottland så har du inte varit där! Det regnade inte när vi var där, vädret var kanon och jag brände till och med näsan lite ;) haha. Jag kommer säkerligen att resa till Skottland fler gånger.
Nu ska jag umgås med min familj och mina hundar innan jag ger mig ut på nästa resa. Det blir lek och träning med Tysie i veckan, än så länge kan vi inte märka om hon har valpar i sig eller inte. Men vi hoppas på det bästa :).

Bilder del 1:


Jockes snygga tigerbyxor som passade mig perfekt :P
Dax för jakt, det var så varmt så jag kunde inte ha mina vanliga jaktkläder på migSpanar vårbockLite komisk bild :PVildgeten


Vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar