fredag 1 april 2011

South africa

Livet leker just nu. Det går mot våren, studenten närmar sig, mycket roligt i skolan ska hända innan dess.Jag ska bla. ha praktik och det är inte vilken praktik som helst. Jag och en klass kompis ska praktisera på en Safari/jaktfarm i Sydafrika. Jag kan knappt inte tro det är sant. För ca 3 veckor sen fick jag ett samtal från mina lärare där dem berättade att jag blivit utvald att åka till Sydafrika om jag ville. Dom ringde på fredagen och på måndagen skulle jag lämna besked. Det finns faror och risker med allt men man måste även se det positiva för det finns de massor av, det kommer bli en upplevelse som jag har med mig hela livet. Det ska bli så himla spännande och lärorikt :). Vi ska va där i 3,5 vecka så efter det är jag nog rätt haj på engelska också :).
Vi ska hjälpa till på farmen och vara med ute på savannen när jaktgästerna kommer och ska skjuta något afrikanskt djur. Vi åker den 9:e maj och jag kommer hem den 5:e juni sen är det studenten den 10:de juni.
Jag har varit och blivit vaccinerad vid två tillfällen och det tredje och sista nu innan resan är på onsdag.

Så det är på ett sätt bra att Tysie's löp inte kommit igång än för då kommer jag förhoppningsvis vara hemma när dem föds. Annars hade hon nog varit i väldigt trygga händer hos mina föräldrar så jag hade inte varit speciellt orolig men det är ju självklart kul att vara med. Frågan är hur jag ska klara mig utan min underbara Tysie i 3,5 vecka?

I tisdags kunde man läsa en intervju med mig och min klass kompis Christoffer i Norra Skåne, artikeln finns tyvärr inte på deras hemsida. Och idag kan man läsa om oss i Kristianstadsbladet. Där är även Tysie med på bild :), hon och jag har blivit media vana nu den senaste tiden ;).

Länk till artiklen i Kristianstadsbladet:
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1428946/Elever-aker-till-Kalahari.html

Artiklen på bilden är från tidningen Norra Skåne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar