fredag 25 mars 2011

SVT


Oj oj oj, dagen igår blev inte som jag trodde, den blev bättre! Jag satt och åt frukost uppe i Osby, en klass kompis kommer med telefonen och säger att min lärare vill prata med mig. Okej tänkte jag och trodde det hade något med redovisningen av mitt projektarbete att göra, de skulle jag redovis igår. Men det var inte de han ville, han sa att SVT skulle komma till skolan och göra ett reportage om naturbruks gymnasium överlag i Sverige så hade Osby blivit utvalt till detta. Han sa att jag hade blivit utvald att medverka tillsammans med två killar. Lite paff blev jag men klart jag ville vara med. Vid halv 12 kom SVT-temet och vi pratade ihopa hur det hela skulle gå till och de ställde lite frågor till oss. Vi tre satt i vanliga kläder för vi trodde att vi skulle bli intervjuade i ett klassrum. Men icke! SVT ville göra ett trevligt inslag med natur och jakt. Vi blev om bädda att ta på oss våra jaktkläder och de hade fått reda på att jag hade hund med mig så den ville dom också skulle vara med i reportaget.

Vi hade tur med vädret igår och vi åkte ut i skogen och filmade till reportaget, Tysie apporterade bla. Första apporten blev inte så bra, där fjantade hon mest och tyckte den stora kameran var lite konstig. Men andra blev betydligt bättre iaf. Jag blev också intervjuad och då sitter Tysie bredvid mig. Vi filmade väldigt många olika sekvenser och killarna stod med vapen och skulle lossa att de var på jakt. Det blir nog ett reportage på några minuter så mycket kommer säkert att klippas bort. Men förhoppningsvis kommer jag och Tysie vara med på någon liten snutt :). Hoppas då dem valt ut de bästa och inte när hon siktar in sig på kameran ;) haha. Detta sänds på SVT Rapport söndagen den 27 mars kl: 19.30. Skulle det hända något stort i världen kunde det dock bli flyttat sa dem.

Kort sammanfattning av dagen: Den var spännande, roligt och givande! Tysie skötte sig bra överlag, det är inte lätt att va fullt koncentrerad med mycket folk och kamerer från alla håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar